تمام آن چیزی که باید در خصوص شناخت خودروها بدانید

به گزارش وبلاگ فیسبوکی ها، کلاس بندی خودروها بر اساس معیارها و پارامترهای مختلفی صورت می گیرد که بر اساس کاربردهای متفاوت از خودروها تعریف شده اند. خودروها بر اساس استانداردها و تعاریف مختلفی طبقه بندی می شوند که از سوی موسسات، آژانس ها و نهادهای مختلف دولتی و خصوصی معتبر ارائه معرفی می شوند.

تمام آن چیزی که باید در خصوص شناخت خودروها بدانید

به گزارش عصر ایران تفاوت در کلاس بندی های خودروها ریشه در تفاوت فرهنگ ها و انواع متفاوت معیارهای دسته بندی در کشورهای مختلف دارد، مثلا در اروپا خودروها را با حروف انگلیسی و بر اساس اندازه حجم موتور و غیره طبقه بندی می نمایند، در صورتی که در آمریکا تنها با یک اصطلاح و نام کلاس بندی خاتمه می یابد.

در سیستم طبقه بندی تک حرفی، اتومبیل ها از سایز کوچک به بزرگ، یعنی از حرف A تا F تقسیم می شوند. کلاس A (مینی یا کوچک)، کلاس B (شهری کوچک)، کلاس C (خانوادگی کوچک)، کلاس D (خانوادگی بزرگ)، کلاس E (نیمه لوکس) و کلاس F (لوکس و لاکچری)

کلاس (A) خودرو های سایز کوچک یا مینی

در این کلاس خودروهایی با کوچک ترین سایز کابین قرار دارند، این خودرو های جمع و جور با تقریبا 3.5 متر طول، اغلب حجم موتوری کمتر از 1000 سی سی دارند، خودرو های کلاس A مانند دوو ماتیز یا ام وی ام 110 و یا هیوندایی آی 10 در تعداد سیلندر و مصرف سوخت نیز در پایین ترین رده قرار دارند.

کلاس (B) خودرو های شهری کوچک

خودروهای این کلاس، کمی از خودرو های دسته قبلی بزرگ تر هستند و اغلب به عنوان خودرو های شهری شناخته می شوند. علاوه بر سایز کابین، خودرو های این کلاس مصرف بنزین بالاتری نیز دارند. معمولا حجم موتور خودروهای این کلاس، بین 1000 تا 1600 سی سی است. از خودرو های این دسته می توان به پژو 206 یا پراید هاچ بک در ایران اشاره نمود.

کلاس (C) خودروهای خانوادگی

خودرو های حاضر در این کلاس، برای مصارف خانوادگی مناسب هستند و اولین رده از خودرو هایی هستند که مناسب 5 سرنشین ساخته شده اند. اغلب این خودرو ها فضای صندوق عقب بزرگ و استاندارد دارند و حجم موتور و مصرف سوخت آن ها نسبت به دو کلاس قبلی بالاتر است. حجم موتورخودروهای این دسته نیز معمولا بین 1300 تا 2000 سی سی است. مزدا 3، هیوندای ورنا و مگان در ایران در این کلاس قرار دارند.

کلاس (D) خودروهای خانوادگی سایز بزرگ

خودروهای حاضر در این کلاس خودرو نیز برای خانواده طراحی شده اند؛ اما از لحاظ سایز و حجم موتور از دسته قبلی متمایز هستند. خودرو های کلاس D بسیار جا دار بوده و مناسب مسافرت های طولانی طراحی شده اند. حجم موتوراین خودروها 1600 تا 2800 سی سی است و امکانات و آپشن های رفاهی آن ها در شرایط به مراتب بهتری نسبت به کلاس های قبلی قرار گرفته است. از نمونه های این کلاس، خودروهایی نظیرتویوتا کمری ، کیا اپتیما و سوناتا که در ایران نیز وجود دارند اشاره نمود.

کلاس (E) خودرو های نیمه لوکس

خودروهای این دسته که با عنوان خودرو های نیمه لوکس شناخته می شوند، از نظر سایز، طول و عرض بیشتری نسبت به خودروهای کلاس D دارند. حجم موتورخودروهای کلاس E بین 2000 تا 3500 سی سی است. توان خروجی بالاتر، مصرف سوخت بیشتر و البته امکانات رفاهی متنوع تر، تفاوت های اصلی خودرو های کلاس E با کلاس قبلی است. در این کلاس خودرو، می توان به خودروهایی نظیر بی ام و سری 5، هیوندای آزرا و بنز E کلاس اشاره نمود.

کلاس (F) خودرو های لوکس و لاکچری

این کلاس، آخرین دسته خودرو های چهاردر محسوب می گردد. سایز کابین خودروهای این دسته، بزرگ تراز سایر خودرو های چهار در است و حجم موتورآن ها اغلب بالاتر از 3000 سی سی است. طراحی، آپشن ها و امکانات رفاهی خودروهای این کلاس، در برترین سطح قرار گرفته است. تمامی خودروهای حاضر در این کلاس خودرو، از نظر امنیت برترین هستند و انواع تست ها را با برترین نمره بپشت سر گذاشته اند. بیشتر خودروهای این فهرست اصطلاحاً راننده محور نیستند؛ زیرا به لحاظ کاربردی، مالکین این خودروها اغلب راننده اختصاصی دارند. رولزرویس فانتوم، بی ام و سری 7 و بنز S کلاس در همین طبقه قرار دارند.

کلاس J مربوط به مجموعه خودرو های شاسی بلند و کلاس M مربوط به خودرو های نفربر است. در کلاس S نیز انواع خودروهای اسپرت، کوپه و کروک قرار دارند.

کلاس خودرو بر اساس فرم اتاق و بدنه

طبقه بندی رایج بعدی، کلاس بندی خودروها بر اساس فرم اتاق و بدنه است. بعضی از مهم ترین کلاس های خودرو بر اساس فرم به توضیح زیر است:

سدان

خودرو های کلاس سدان در گذشته یکی از پر طرف دار ترین انواع خودرو در دنیا بودند . این کلاس خودرو ، شامل خودروهایی 4 در با صندوق عقب کاملا مجزا است که دو ردیف صندلی دارند و 4 نفره هستند. سدان ها به علت فضای تقریبا مناسب و جا دار کابین، خودروهایی خانوادگی محسوب می شوند و مورد توجه تمام اقشار جامعه قرار دارند. خودروهایی چون پژو 405، پژو پارس، سورن، دنا، سمند، هیوندا ورنا، تویوتا کمری و چری آریزو 6 در کلاس سدان قرار دارند.

هاچ بک

خودروهای هاچ بک به خودروهایی می گویند که در قسمت پشتی آن ها یک درب شیشه ای بازشونده به سمت بالا قرار گرفته است. بر خلاف تصور عامه، این خودروها بدون صندوق نیستند و لزوما در سایز کوچک فراوری نمی شوند. در پشت هاچ بک ها به جای در صندوق عقب قرار گرفته است و معمولاً از آن ها به عنوان اتومبیل سه در یا پنج در یاد می گردد.

فست بک

این کلاس خودرو، جایگاهی میان کلاس سدان و هاچ بک دارد. فست بک ها خودرو هایی هستند که سقف آن ها در قسمت پشت با شیب ملایمی تبدیل به صندوق عقب می گردد. طراحی کلی فست بک ها بر پایه سدان انجام می گیرد و تنها در قسمت پشتی، شاهد طراحی متفاوتی هستیم. پورشه پانامرا و بنز CLS ، زانتیا و جک j7 نمونه هایی از خودروهای فست بک در ایران هستند.

کابریولت

خودرو های این دسته که در ایران به کروک معروف هستند، خودروهایی هستند که سقف آن ها می تواند از حالت باز به حالت کاملاً بسته تبدیل گردد. کانورتیبل ها در اواسط دهه 20 وارد بازار خودرو شده اند و گاهی با نام های دیگری چون کابریولت یا رودستر و… نیز شناخته می شوند. تفاوت این نام ها به دو یا چهار در بودن آن ها، ظرفیت یا جنس سقف بستگی دارد.

کوپه

کلاس بدنه کوپه به خودروهای سدان دو در نسبت داده می گردد. در خودرو های کوپه دو در معمولا کمی بزرگتر است و خودرو به صورت دو یا چهار صندلی طراحی می گردد. اگرچه صندلی عقب در بعضی مدل ها موجود است، اما سایز آن از صندلی های میانه کوچک تر است و فقط می توان به وسیله کشویی صندلی های جلو از آن استفاده کرد. این اتومبیل ها که اغلب ماهیتی اسپرت دارند، دارای یک صندوق عقب معمولی هستند که به سمت بالا باز می گردد.

اس یو وی (SUV)

کلاس اس یو وی به خودروهایی اطلاق می گردد که قابلیت های آفرود فوق العاده ای مانند ارتفاع زیاد از زمین، چرخ های بزرگ، شاسی مستقل، فاصله زیاد دو محور، سیستم تعلیق های بسیار مستحکم و ویژگی چهار چرخ متحرک را ارائه می دهند. به طور کلی، خودرو های شاسی بلند به این کلاس خودرو تعلق دارند.

کراس اوور

کلاس کراس اوور ماشین های شاسی بلندی هستند که برای بهبود سواری، راحتی و صرفه جویی در مصرف سوخت روی یک پلتفرم یک پارچه ساخته شده اند؛ به این معنی که بدنه و شاسی خودرو از یک ساختار واحد تشکیل شده اند. به زبان کلی، کراس اوورها مانند SUV های کوچک به نظر می رسند ولی از راحتی بیشتری برخوردار هستند و به علت مرکز ثقل پایین تر، ثبات بهتر و در مقایسه با SUV ها مصرف سوخت پایین تری دارند. هم اکنون این کلاس خودرویی به عنوان پرطرفدار ترین کلاس در دنیا شناخته می گردد.

پیکاپ

خودروهای کلاس پیکاپ در واقع همان خودروهای وانت هستند که دارای یک کابین محصور و یک قسمت بار در قسمت عقب هستند. در بعضی مدل ها، به منظور راحتی بیشتر، پیکاپ ها به صورت دوکابین طراحی می شوند. خودروهای این کلاس تقریباً از ساختار بدنه یکسانی با خودروهای SUV برخوردار هستند؛ اما بخش انتهایی بدنه فاقد سقف است و فضایی برای قراردادن اجسام سنگین و حجیم در نظر گرفته شده است؛ علاوه براین، پیکاپ ها از نظر قیمت مناسب تر از SUVها هستند. نیسان پیکاپ، آمیکو ، تویوتا هایلوکس و جک T8 نمونه های این کلاس خودرو در ایران هستند.

منبع: فرارو

به "تمام آن چیزی که باید در خصوص شناخت خودروها بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تمام آن چیزی که باید در خصوص شناخت خودروها بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید