فراوری 8 رقم انگور بی دانه حبه درشت توسط محققان کشور

به گزارش خبرنگاران به نقل از دانشگاه تهران، دکتر علی عبادی، عضو هیأت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران درباره این دستاورد علمی گفت: هشت رقم انگور بی دانه حبه درشت، توسط تیم تحقیقاتی گروه مهندسی علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران معرفی شده که معرفی این ارقام در پی اجرای طرح اصلاح انگورهای تازه خوری محقق شده است.

فراوری 8 رقم انگور بی دانه حبه درشت توسط محققان کشور

سرپرست این تیم تحقیقاتی با معرفی هشت رقم جدید انگور بی دانه حبه درشت اضافه نمود: در ایران ارقام زیادی از انگور داریم اما بیشتر این ارقام دانه دارند و برای صادرات مناسب نیستند. همچنین ارقام بی دانه انگور مانند بی دانه سفید، بی دانه قرمز، یاقوتی و عسکری در کشور وجود دارد اما مشکل اصلی آنها ریز بودن حبه ها است در حالی که در کشورهای خارجی انگورهای حبه درشت از استقبال بیشتری برخوردارند.

عبادی توضیح داد: انگورهای تازهخوری در کشور ما بیش از احتیاج داخلی فراوری می گردد اما به دلیل دانه دار بودنشان برای صادرات مورد استقبال قرار نمی گیرند و به همین دلیل از سال 1378 کار تحقیقاتی را شروع کردیم به طوری که تعدادی از ارقام انگورهای دانه دار به عنوان والد مادری و انگورهای بی دانه به عنوان والد پدری انتخاب و سپس دورگ گیری شدند.

وی ادامه داد: در این طرح تحقیقاتی گل های ارقام مادر را اخته و پرچم هایش را حذف کردیم و از گرده ارقام بی دانه بر روی آن نشاندیم و توانستیم در طول مدت 2 سال تعداد زیادی بذر دورگ به دست آورده و با کاشت آنها، بعد از حدود 7 سال این نهال ها به ثمر نشستند.

عبادی با اشاره به اینکه بر روی این تحقیق سه دانشجوی کارشناسی ارشد کار می کردند تا بتوانند این ژنوتیپ های بی دانه و درشت را به دست بیاورند، گفت: در این ژنوتیپ ها بیش از 100 صفت مورد ارزیابی نهاده شد تا کیفیت مطلوب به دست بیاید.

استاد گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران اضافه نمود: طبق دستورالعمل مؤسسه ثبت و گواهی بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی، محصول جدید برای ثبت ارقام جدید به مدت 2 سال متوالی مورد آزمایش تمایز، یکنواختی و پایداریDUS نهاده شد که در نهایت هشت ژنوتیپ انتخاب شد و به عنوان رقم جدید توسط مؤسسه ثبت و گواهی بذر و نهال ثبت شدند.

وی توضیح داد: این ارقام شامل پردیس، عقیق، سروش، زرین، یاقوت کبود، بی دانه سیاه، الماس و رخشاست که از بین بیش از سه هزار دورگ به دست آمده، انتخاب و معرفی شدند.

عبادی از جمله مزایای این ارقام را درشت بودن و گوشتی بودن آنان دانست ضمن اینکه حبه ها استحکام بیشتری بر روی خوشه دارند و فوری از خوشه جدا نمی شوند.

استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران اعلام نمود: به زودی این هشت رقم را در روزنامه رسمی کشور آگهی می کنیم تا به اطلاع همگان برسد و اگر کسی ادعایی در مورد آنها داشت مطرح کند و پس از آن برای تکثیر این ارقام در سطح وسیع اقدام به قرارداد با بخش خصوصی می کنیم تا حاصل این کار تحقیقاتی پس از تکثیر رقم در اختیار باغداران قرار گیرد.

وی اظهار امیدواری کرد با تکثیر این ارقام و فراوری در سطح وسیع توسط باغداران، سود زیادی نصیب فراوریکنندگان این بخش گردد.

عبادی با بیان اینکه تکثیر این ارقام پس از ثبت توسط مؤسسه ثبت و گواهی بذر و نهال میسر می گردد، گفت: خوشبختانه این ارقام یک هفته پیش ثبت شدند و به زودی در روزنامه رسمی آگهی می شوند.

وی یادآور شد: کشورهای زیادی از جمله کشورهای آسیای میانه، کشورهای خلیج فارس و عربی و همچنین کشورهای اروپایی خواهان محصول انگور فراوری کشورمان هستند.

منبع: خبرگزاری مهر

به "فراوری 8 رقم انگور بی دانه حبه درشت توسط محققان کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با فراوری 8 رقم انگور بی دانه حبه درشت توسط محققان کشور

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید