شهرهای غاری گرجستان ، بیانگر میراث فرهنگی غنی در غارهای گرجستان

به گزارش وبلاگ فیسبوکی ها، یکی از کشورهایی که دارای تاریخی غنی در قاره آسیا است کشور گرجستان می باشد. این تاریخ و میراث غنی به تازگی و به مرور در حال کشف شدن است و باستان شناسان در سفر به جاهای تماشای گرجستان در این باره علاقه بسیاری نشان داده اند. همینطور با توجه به اکتشافاتی که به عمل آمده، برای تماشا جاهای تماشای گرجستان گردشگران بسیاری اعلام آمادگی نموده اند و از سرتاسر جهان علاقمند هستند تا به این کشور سفر نمایند. بدین سبب در چند سال گذشته تورهای بسیاری به این کشور می آیند و با تاریخ غنی آن آشنا می شوند. در اینجا قصد داریم تا شما را با شهرهای غاری گرجستان یا به عبارتی شهرهای گرجستان که در غار ساخته شده اند، آشنا کنیم.

شهرهای غاری گرجستان ، بیانگر میراث فرهنگی غنی در غارهای گرجستان

گذشته کشور گرجستان

جاهای دیدنی گرجستان در سفر به گرجستان دارای ویژگی های منحصر بفردی است که این آثار و جاذبه ها مانند ویرانه ها، غارهای گرجستان، مجسمه ها، پیکره هایی از طلا همه و همه قدمت این کشور را تعیین نموده و ثابت می نمایند که این سرزمین قدمتی بیش از 2 میلیون سال پیش دارد، زیرا ویرانه هایی که در این کشور کشف شده اند تنها خود قدمت 1.8 میلیون ساله را نشان می دهند. این کشور تاریخی به ندرت در دنیا پیدا می شوند. به نوعی می توان گفت پیدایش بشر در آفریقا و اروپا از ویرانه های موجود در تپه های واقع شده در جنوب شهر تفلیس نشأت گرفته است. طلا در این کشور آنچنان ارزشی دارند که افسانه های بسیاری برای آن وجود دارد. از جمله این داستان ها و روایت های افسانه ای می توان به موارد زیر اشاره نمود: بیشتر این روایت ها بر اساس داستانی به نام جیسون و آرگونت ها است که در این داستان کوشش جیسون برای داشتن پشم زرین و ملاقاتش با شاهزاده گرجی ها مدیا در هنگام سفر وی را نشان می دهد، اما بعلاوه داستان دیگری که به نام دختر جادوگر معروف آئیتس، شاه کولخیس وجود دارد که بسیار پرطرفدار تر است. قبیله ای یا به نوعی قومی به نام کولخیسی ها (Colchis) در غارهای گرجستان وجود داشت که بر این عقیده بودند مردم باستانی همان هایی هستند که از داستان جیسون و آرگونت ها (Jason and the Argonauts) الهام گرفته اند. همینطور بسیار در خصوص طلا، پشم های طلایی، اشیایی نظیر مجسمه ها، پیکره های طلایی، کمربندها و تاج های انسان های گذشته که مالک آن بوند، یاد می نمایند. پشم های طلایی برای کولخیسی ها بسیار ارزشمند است و بر همین اساس روایت هایی هم در این باره دارند که می گویند جیسون و آروگانتها به سوی این کشور آمده اند برای پیدا کردن این پشم تا برای کشورشان یعنی کشور یونان ببرند. اما اگر بخواهیم به اصل این ماجرا از شهرهای غاری گرجستان برگردیم و بدانیم که در اصل این پشم ها چگونه به وجود آمده اند، احتمالاتی در این باره وجود دارد که گفته می گردد این پشم ها را که از قبل پشم گوسفند بودند، در ارتفاعات رودخانه پرخروشان می ریختند و در کنار طلاها قرار می گرفتند، پس از تلاطم های بسیار در زمانیکه بعدها در پی طلا بودند در هنگام الک کردن خاکه های طلا آن ها را به دست می آوردند.

شهرهای غاری (میراث فرهنگی گرجستان)

در سفر به گرجستان چندین مورد از شهرهای گرجستان که در غار ساخته شده اند، دیده می شوند اما با توجه به شمایل خاص و تاریخی که دارند، چند نوع آن ها در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته و در میراث دنیای ثبت شده اند. از این شهر های تاریخی از مجموعه جاهای دیدنی گرجستان و شهرهای گرجستان که در غار ساخته شده اند، می توان به شهر سنگی اوپلیستیخه (Uplistsikhe) یا با نام (دژ خدایاپن) مربوط به اوایل عصر آهن، صومعه دیوید گارجی (David Gareji) در قرن ششم و شهر غاری واردزیا (Vardzia) مربوط به هزار سال پیش اشاره نمود. برای آشنایی بیشتر با شهرهای غاری گرجستان باید ذکر کرد که شهر سنگی اوپلیستیخه همانطور که از نامش پیداست بر بالای پرتگاهی که سنگی است، قرار گرفته و این پرتگاه، چشم انداز ای به سمت رودخانه (Mtkvari) دارد. این شهر در سفر به گرجستان به نوعی، معماریش را از مشرکان و مسیحیان الهام گرفته و در ابتدا از صخره های شنی طبیعی با وسعت هشت هکتار جدا شده است. این عمل بسیار برای جلوگیری از فرسودگی، کهنگی، زمین لرزه و نجات جان انسان ها مفید بوده و سبب ساخت شهرهای غاری گرجستان شده است.

صومعه ای دیدنی در بین جاهای دیدنی گرجستان

صومعه دیوید گارجی در مجموعه جاهای دیدنی گرجستان در سفر به گرجستان نامش را از روی یکی از سیزده پدر سوری یعنی پدر دیوید گارجی (Gareji) که هدف رواج دادن مسیحیت را داشتند و به نوعی مأموران بین النهرین بودند، گرفته است که دقیقه بر روی تپه هایی به همین نام نیز بنا شده است. در واقع اگر بخواهیم بگوییم چه کسانی باعث بنا شدن صومعه ها و اماکن موجود در گرجستان شدند، باید پدران سوری را نام ببریم. در این صومعه ها همچون بسیاری از بناهای تاریخی موجود در دنیا نقاشی هایی از قرن نهم به بعد هک شده که بسیار زیبا هستند اما بعد از گذشت قرن نهم و دهم قرن یازده را می توان عصر طلایی گرجستان نامید که به راحتی این موضوع را می توان از روی نقاشی های برجاd مانده مشاهده کرد. شهر واردزیا در سفر به گرجستان که به نوعی آن را شهری افسانه ای می نامند، شاه جورج سوم دستور ساختش را داد اما با قد ندادن عمر وی بعد از او ملکه تامار (Tamar) ساخت این شهر را به اتمام رساند که دارای چندین کلیسا کوچک، برج های ناقوسی و تونل یا شهرهای غاری گرجستان بود. از این تونل ها به عنوان غارهایی برای راهبان و صومعه استفاده می شده که حتی امروزه هم همچنان کارایی دارد. باید اشاره نمود که اگر به قرون گذشته علاقه دارید، این مجموعه واقع شده در حومه شهر در بین جاهای دیدنی گرجستان می تواند بسیار برایتان جالب باشد و با توجه به معماری و آثار نقاشی که از قرن دوازدهم به جای مانده، به راحتی می توانید با آن دوره یعنی دوره سلطنت ملکه تامار آشنا شوید.

منبع: همگردی

به "شهرهای غاری گرجستان ، بیانگر میراث فرهنگی غنی در غارهای گرجستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شهرهای غاری گرجستان ، بیانگر میراث فرهنگی غنی در غارهای گرجستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید