آموزش سبز کردن سبزه تخم کتان (بذر کتان)
به گزارش وبلاگ فیسبوکی ها، سبزه تخم کتان یکی از زیباترین انواع سبزه عید است. برای سبز کردن سبزه تخم کتان از همان روش معمول برای سبز کردن انواع سبزه بهره ببرید.

با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، بیشتر خانم های ایرانی به دنبال تهیه و تدارک سفره هفت سین و جزییات آن هستند. یکی از مهمترین اجزای سفره هفت سین، سبزه است.
سبزه سفره هفت سین را معمولا با استفاده از گندم، عدس، شاهی، تخم شربتی، تخم کتان و ... درست می نمایند. سبز کردن سبزه کار سختی نیست فقط به کمی مراقبت و زمان بندی احتیاج دارد تا سبزه به خوبی رشد نموده و کپک نزند یا بیش از حد بلند و بدشکل نشود.
قبلا روش سبز کردن سبزه عدس را به شما آموزش داده ایم. این بار اما قصد داریم نحوه سبز کردن سبزه تخم کتان را به شما آموزش دهیم که سبزه آن بسیار ظریف و زیبا خواهد شد و جلوه ای زیبا به سفره هفت سین شما خواهد داد.
سبزکردن سبزه تخم کتان:
برای سبز کردن سبزه تخم کتان باید به اندازه ظرف مورد نظر، حدود یک تا دو قاشق غذا خوری بذر کتان را به مدت 24 ساعت خیس کنید تا مثل بذر شاهی حالت ژله ای پیدا کند. حالا ظرف مورد نظر را تا نیمه پر از خاک سبک کنید و تخم کتان ها را روی خاک پخش کنید به طوری که کاملا سطح ظرف را بپوشانند. حالا روی ظرف را با اسپری آب بپاشید و یک کیسه پلاستیک روی ظرف بکشید و به مدت 2 روز آن را در جایی تاریک و گرم قرار دهید. پس از این مدت، ظرف را به محلی خنک و کاملا پر نور مثل پشت پنجره انتقال دهید. حدود یک هفته بعد ارتفاع سبزه شما تقریبا 5،6 سانت خواهد شد.
نباید فراموش کنید که باید هر روز یکی دوبار سرپوش پلاستیکی را حدود نیم ساعت بردارید تا اکسیژن کافی به سبزه برسد در غیر این صورت، کپک خواهد زد. بعد از نیم ساعت دوباره آب روی سبزه اسپری کنید و پلاستیک را روی آن بکشید.
مقدار لازم از هر دانه برای سبز کردن و مدت زمان کافی برای سبز شدن سبزه:
- سبزه گندم 10 روز قبل از عید و مقدار گندم 1 لیوان عظیم
- سبزه ماش و عدس 15 روز قبل از عید و 1 لیوان ماش یا عدس ضروری است.
- سبزه شاهی یا خاکشیر 5 روز قبل از عید و مقدار 1 استکان
- تخمه آفتابگردان و تخمه کدو، نصف لیوان از هر یک کافی است. برای سبز کردن سبزه تخمه آفتابگردان یا تخمه کدود از 7 روز مانده به عید دست به کار شوید، چون به سرعت رشد می کند.
درباره تخم کتان چه می دانید؟
تخم کتان حاوی اسید های چرب امگا3 است. این بذر، میزان بسیار کمی کلسترول و سدیم نیز دارد و یک قاشق سوپ خوری از آن حاوی 36 کیلوکالری است. همین میزان تخم کتان آسیاب شده اما دارای 50 کیلوکالری انرژی است.
بذر کتان یا دانه کتان، دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است به گونه ای که مصرف 100 گرم از آن، بیش از 19 درصد از احتیاج بدن ما به پروتئین، فیبر غذایی، بعضی از ویتامین های گروه B و مواد معدنی را تامین می کند. به خصوص مصرف این میزان تخم کتان، بیش از 90 درصد از احتیاج بدن انسان به تیامین (یکی از ویتامین های گروه B)، منیزیم و فسفر را نیز تامین می کند. میزان کالری بذر کتان نیز در هر 100 گرم، حدود 534 کالری انرژی می باشد، که در مقایسه با بیشتر مواد غذایی میزان بسیار بالا و قابل توجهی است.در هر 100 گرم از تخم کتان 42 گرم چربی وجود دارد که این میزان چربی شامل، 23 گرم اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب امگا 6 می باشد. میزان ویتامین E ،B و املاح منیزیم و منگنز تخم کتان اما مقدار قابل توجهی است و البته حاوی آنتی اکسیدان های قوی نیز هست.
گروه خانه داری وبلاگ فیسبوکی ها
منبع: setare.com