تامین منابع دانشکده های مختلف دانشگاه تهران از نمایشگاه مجازی کتاب
به گزارش وبلاگ فیسبوکی ها، ملیحه درخوش، معاون فنی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران؛ با بیان این که بخش معرفی کتاب در نمایشگاه مجازی کتاب تهران باید پررنگ گردد، عنوان نمود: مخاطب بر اساس اطلاعاتی که از معرفی خوب کتاب دریافت می نماید، می تواند، خرید مناسبی داشته باشد. به همین علت این بخش در نمایشگاه مجازی کتاب تهران باید پررنگ گردد.
درخوش با بیان این که فضای مجازی امکانات متنوعی برای ارتباط با کاربر می تواند داشته باشد، اظهار کرد: امیدوارم نمایشگاه مجازی کتاب تهران از ظرفیت های مختلف فضای مجازی در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب بیشتر استفاده کند.
معاون فنی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران بیان این که دسترسی منابع در سایت نمایشگاه کتاب سال جاری نسبت به سال قبل بهتر شده است، بیان کرد: سال جاری دسترسی به سایت بهتر است و قطعی سال گذشته سرورها که کاربران را با مشکل رو به رو کرد، خوشبختانه پیش نیامد.
اعتبار 50 میلیونی برای خرید از نمایشگاه مجازی کتاب
درخوش درباره خرید از دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بیان کرد: کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران به صورت مداوم در طول سال، خریدهایی را انجام می دهد. به طور میانه کتابخانه هر دو ماه یکبار تقریبا منابع نو خریداری می نماید. سال جاری هم کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران با اعتبار 50 میلیون تومان از نمایشگاه مجازی کتاب تهران خرید خواهد نمود.
وی با اشاره به این که سال جاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سازمان هایی که از نمایشگاه مجازی کتاب تهران خرید می نمایند، تخفیف هایی را در نظرگرفته است، بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس مبالغی که سازمان ها برای خرید از نمایشگاه مجازی کتاب تهران در نظر می گیرند، تخفیف هایی را در نظر گرفته است. علاوه بر آن؛ یکسری بن هم برای خرید کتابخانه ها از نمایشگاه مجازی کتاب در نظر گرفته شده که این مراکز می توانند برای خرید منابع از آن ها استفاده نمایند.
معاون فنی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران گفت: ظاهرا بر اساس آنچه من شنیدم؛ اعتبارات سازمان ها و پیشینه آن ها در استفاده از بن تخفیف در نمایشگاه های کتاب مختلف، درصد این تخفیف ها را تغییر می دهد. ظاهرا کتابخانه های بزرگ حدبیشتر با تخفیف 30 درصدی می توانند از نمایشگاه مجازی کتاب تهران خرید نمایند.
معاون فنی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران درباره خرید از بخش خارجی نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: سال جاری بخش خارجی نمایشگاه را هم رصد می کنیم و در صورت پیدا کردن منبع مورد احتیاج آن را خریداری می کنیم. البته با توجه به قیمت بالای دلار در سال های اخیر؛قطعا برای خرید بخش لاتین کتابخانه اولویت بندی داریم وبه علت محدودیت بودجه حجم بیشتر خریدهای ما در بخش فارسی است.
درخوش با بیان این که منابع نو را معمولا در کتابخانه با توجه به خرید مداوم در اختیار داریم، بیان کرد: برای خرید از نمایشگاه مجازی کتاب تهران معمولا لیست کتاب های ارائه شده ناشران را از سایت نمایشگاه احصا می کنیم و بعد از آنالیز لیست منابع کتابخانه؛ نسبت به خرید کتاب هایی که در کتابخانه وجود ندارد یا بر اساس ضرورت باید در ازای آن ها نسخه های اضافی تهیه گردد، اقدام می کنیم.
وی با بیان این که شیوه خرید و فراهم آوری منابع در کتابخانه های دانشگاه تهران به صورت غیر متمرکز است، بیان کرد: هر یک از واحدهای دانشکده ای؛ بر اساس اعتبار مشخصی که دارند و بعلاوه احتیاجسنجی که از مخاطبان خود دارند، منابعی مورد احتیاج اعضای هیات علمی و دانشجویان خود را خریداری می نمایند.
درخوش با بیان این که بیشتر مراجعه نمایندگان به کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، دانشجویان و اعضای هیات علمی هستند، بیان کرد: بخشی از مخاطبان این کتابخانه نیز پژوهشگرانی هستند که از خارج دانشگاه برای انجام کار تحقیقاتی به این کتابخانه مراجعه می نمایند. بر همین اساس باید احتیاج های درسی و تحقیقاتی در کتابخانه مرکزی همزمان تامین گردد.
وی با بیان این که کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برای تهیه منابع به دو نکته توجه می نماید، بیان کرد: اولین نکته ای که کتابخانه برای تهیه منابع خود مورد توجه قرار می دهد، تامین تخصصی منابع اصیل پژوهشی در حوزه ایران شناسی، اسلام شناسی و شرق شناسی است. برای تهیه این منابع؛ کتابخانه از کتاب های ناشران داخلی و خارجی استفاده می نماید. نکته دوم در تامین منابع کتابخانه؛ تهیه منابع دیجیتال بر اساس احتیاج کاربران است.
معاون فنی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران گفت: کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برای جلوگیری از هم پوشانی خرید کتاب با بخش های دیگر و بعلاوه پرهیز از خرید کتاب های تکراری، نسبت به تهیه منابع هسته، مرجع و متون درسی مورداحتیاج برای دانشجویان و اعضای هیات علمی اهتمام بیشتری می نماید.
معاون فنی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران درباره موضوعات کتاب های خریداری شده در این کتابخانه هم گفت: کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران در موضوعات مختلف؛ علوم پایه، علوم انسانی، علوم اجتماعی، فنی و مهندسی خرید منابع دارد اما حجم بیشتر خرید کتابخانه در حوزه علوم انسانی و اجتماعی متمرکز است.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران