تنظیمات دستی دوربین و ارتباط آن با عکاسان دیجیتال

به گزارش وبلاگ فیسبوکی ها، دوربین شما زمانی که در حالت نیمه اتوماتیک قرار گرفته است، راحتی و کنترل را در نوردهی برایتان فراهم می کند. تفاوتی نمی کند که در عکس برداری تان متغیر دیافراگم، سرعت شاتر و تنظیم اتوماتیک باشد؛ شما می توانید نوردهی را ثابت کنید، به سرعت تصاویر پیاپی روشن تر و یا تیره تر را با استفاده از نوردهی جبرانی داشته باشید و سپس نمایشگر روشنایی را برای کنترل تصاویری که بیش از میزان تاریک یا روشن شده اند فراخوانید.

تنظیمات دستی دوربین و ارتباط آن با عکاسان دیجیتال

در این صورت دیگر چرا باید دردسر استفاده از تظیمات دستی را به خود بدهیم، جایی که باید زمان را صرف تایید تمام تنظیمات نوردهی کنیم و همیشه یک چشم بر روی نشانگر نوردهی در نمایاب داشته باشیم؟

نوردهی دستی به شما همسازی می دهد. یک بار که آن را بر روی درجه ای که برای یک صحنه مد نظرتان هست قرار دهید، تنظیمات روی آن قفل می شود.

تنها در صورتی که نورپردازی تغییر کند یا شما نقطه فوکوس را تغییر دهید، یعنی آن را نزدیک تر یا دورتر ببرید، می توانید منتظر شکار لحظه های مهم و سرنوشت ساز بمانید و عکس بگیرید، بدون نگرانی در مورد چگونگی رویارویی دوربین با آن.

کار با تنظیمات دستی

نوردهی دستی برای عکاسی در شب نیز لازم است. جایی که سنجش گر دوربین زاید می شود یا در بهترین حالت به سادگی قاطی می کند. عکس برداری نیمه اتوماتیک می تواند از تمام نورهای درخشان و نقاط تاریک، یک آش شله قلمکار درست کند. برای جلوگیری از رفت و برگشت های بسیار و آزمودن درجه های مختلف نوردهی جبرانی و تنظیم سرعت شاتر، اغلب ساده ترین حالت این است که از تنظیمات دستی استفده کنیم.

در حالت نوردهی دستی می بایست سه پارامتر نوردهی را تنظیم کنید: دیافراگم، سرعت شاتر و ایزو. خوش بختانه در این مرحله تنها نیستسد و دوربین تان می توند در تصحیح نوردهی راهنمایی تان کند. زمانی که هریک از این پارامترها را تنظیم می کنید یک چشمتان باید بر نشانگر نورسنجی در نمایاب یا صفحه نمایشگر دوربین باشد. اگر نشانگر به سمت چپ، سمت علامت (-)، حرکت کرد، نقطه نورسنجی شده در تصویر تیره تر ظاهر می شود؛ و اگر نشانگر به سمت علامت (+) حرکت کرد، نقطه نورسنجی شده روشن تر ظاهر می شود.

به عنوان یک جایگزین می توانید از میزان نوردهی در هریک از حالت های اتوماتیک عکسبرداری یادداشت برداری کنید و از آن در حالت تنظیمات دستی برای شروع استفاده کنید.. حالت سنجش گر یک تفاوت بزرگ را ایجاد می کند، با شماره یاب سنجش گر تمام نقاط تصویر میزان گیری می شود و دوربین بهینه ترین نوردهی را محاسبه می کند که مانند همیشه با قرارگیری نشانگر در وسط نوار میزان گیری نشان داده می شود. اما در این حالت شما نمی دانید که دوربین چگونه به این میزان نوردهی رسیده است.

برای نتیجه های دقیق تر و قابل پیش بینی تر از گزینه سنجش گر بخشی استفاده کنید (این گزینه تا حدودی مانند سنجش گر نقطه ای عمل می کند، اما محدوده بیشتری را در مرکز فریم در بر می گیرد و به همین دلیل هنگامی که تشخیص سایه روشن برایتان مشکل است، راه حل مناسبی است).

هنگامی که از حالت تنظیمات دستی استفاده می کنید، مهم است که چشمتان را برای تشخیص سایه روشن ها تقویت کنید. اگر سنجش گر نقطه ای یا بخشی را برروی محلی متمرکز کنید که تقریبا خنثی است (از نظر تیرگی و روشنایی) مانند تنه درخت، چمنزار یا سنگفرش جاده، نشانگر نور می بایست در وسط قرارگیرد و اگر این اتفاق نیفتد می بایست یک یا بیشتر از تنظیمات نوردهی را تغییر دهید تا به نتیجه برسید.

مشکل اینجاست که همه اشیا از نظر رنگ و سایه روشن یکنواخت نیستند. این بار سنجش گر دوربین را بر شیئی متمرکز کنید که از حالت خنثی کمی تیره تر باشد و سپس نشانگر نور را در وسط قرار دهید. خواهید دید که تصویر بسیار روشن می شود. عکس این موضوع نیز صادق است، زمانی که همین کار را با شیئی روشن تر انجام می دهید و تصویر بسیار تیره می شود.

دلیل این اتفاق این است که سنجش گر دوربین مدرج است و قرارگیری نشانگر نوردهی در وسط نوار میزان گیری برای یک شئ خنثی مناسب است. بنابراین برای اشیا تیره تر نشانگر بایستی جایی در سمت چپ نوار میزان گیری قرار گیرد، در حالی که برای اشیا روشن تر باید به سمت راست (سمت روشن تر نوار) حرکت کند.

اکنون که این مطلب را می دانید، فرایند سازگار کردن نوردهی بسیار ساده می شود و نشانگر نور در جای درست قرار می گیرد. اگر از برف عکاسی می کنید، تنظیمات نوردهی را تا جایی تغییر دهید که نشانگر یک یا دو درجه از وسط نوار به سمت راست قرار گیرد.

شما همیشه می توانید نمودار نوردهی را کنترل کنید و هشدار روشنایی تصویر را فعال کنید. در این صورت می توانید کنترل کنید که هیچ گاه خطای نوردهی وحشتناکی انجام ندهید. اما هرچقدر که بیشتر با نوردهی دستی کار کنید، توانایی تان را برای سنجش طیف رنگ در عکس ها توسعه داده اید.

خوانش سنجش گر را کجا به کار ببریم؟

تنظیات دستی اغلب همراه با میزان گیری نقطه ای و بخشی به کار می رود، زیرا هنگام بررسی نوردهی دقت بیشتری ارائه می دهد. اغلب دوربین ها سنجش گر نقطه ای ثابتی در مرکز نقطه فوکوس اتوماتیک دارند. بنابراین شما ابتدا بایست بر روی سوژه فوکوس کنید، سپس قبل از گرفتن عکس مرکز منطقه فوکوس اتوماتیک را بر روی نقطه ای که می خواهید نورسنجی کنید متمرکز و نوردهی را تنظیم کنید.

تا زمانی که نور تغییر نکند، کافی است نوردهی را یک بار تنظیم کنید. معمولا باید در پی محلی باشید که به عنوان یک صفحه خنثی برایتان عمل کند و این همان چیزی است که سنجش گر دوربین برایش مدرج شده است. تا زمانی که نشانگر نور در وسط نوار میزان گیری در نمایاب واقع شده است می توانید ادامه دهید. هرچند که اگر محلی که نور را با آن می سنجید تیره تر باشد و نشانگر نور در وسط قرار گیرد، مکان های تیره تر در تصویر به عنوان مکان خنثی ثبت می شوند و تصویر بیش از میزان روشن می شود. عکس این موضوع نیز درست است، اگر سنجش را با یک مکان روشن انجام دهید و نشانگر در وسط قرار گیرد.

چگونه نوردهی را در حین استفاده از نمایشگر دوربین بررسی کنیم؟

شما میزان گیری سنجشی را تنها می توانید روی نمایشگر دوربین تان به کار ببرید، پس چگونه هنگام استفاده از تنظیمات دستی میزان ها را بررسی می کنید؟

یک صفحه خنثی پیدا کنید

میزان گیری سنجشی ارجحیت را به محل درون فریم فوکوس اتوماتیک می دهد. این محل را روی یک محل خنثی قرار دهید. سپس دیافراگم، سرعت شاتر و ایزو را تنظیم کنید تا نشانگر در وسط نوار قرار گیرد.

نقاط روشن را بررسی کنید

اکنون فریم فوکوس اتوماتیک را روی بخش های روشن قرار دهید. اگرچه نوردهی تغییر نمی کند، نشانگر نور به سمت راست حرکت کرده است، این نشان می دهد که این منطقه درجه روشن تر از تنه درخت خنثی است.

نقاط تاریک را بررسی کنید

کار را با یک نقطه تاریک تکرار کنید. باز هم نوردهی تغییر نمی کند اما نشانگر نشان می دهد که این نقاط درجه تاریک تر از درخت و یا 4 درجه تاریک تر از نقاط روشن است، احتمالا با خطای سنسور.

نمودار روشنایی را بررسی کنید

دکمه disp یا info را فشار دهید تا نمودار را ببینید. این که محور افقی وعمودی با هم متناسب باشند آرامش خیال بیشتری به شما می دهد.

محاسبه نوردهی هم ارز

در تنظیمات دستی شما تصمیم می گیرید که درستی ترکیب دیافراگم، سرعت شاتر و ایزو چه باشد. چیزی که بایست به یاد داشته باشید این است که، هنگامی که هریک از این متغیرها را تنظیم می کنید نیاز است که یک یا هردو پارامتر دیگر را برای حفظ یکنواختی نوردهی تنظیم کنید.

برای مثال، اگر دیافراگم را یک درجه ببندید (کاهش نوردهی)، لازم است که یا سرعت شاتر را یک درجه پایین بیاورید (افزایش نوردهی) یا ایزو را یک درجه بالا ببرید و یا به جای آن ترکیبی از هردو را به کار برید، یعنی سرعت را پایین آورده و ایزو را بیشتر کنید، تا زمانی که نوردهی روی هم رفته یک درجه کامل تغییر کند.

گام اول

در اینجا نوردهی با سرعت ثانیه، دیافراگم 8 و ایزو 200 سوژه ای را تصویر می کند که به عنوان یک صفحه خنثی در عکس در نظر گرفته شده. این را به این خاطر می دانیم که نشانگر در وسط نوار میزان گیری واقع شده است.

گام دوم

چه می شود اگر تصمیم بگیریم که دیافراگم را به 11 تغییر دهیم، یک درجه بسته تر از دیافراگم 8.توجه کنید که چطور نشانگر یک درجه به سمت چپ حرکت کرده است تا نشان دهد که منطقه میزان گیری شده حالا یک درجه تاریک تر از محل خنثی است.

گام سوم

برای اطمینان از اینکه نوردهی با تنظیمات اصلی مطابقت دارد نیاز است که آن را یک درجه افزایش دهیم. در اینجا از سرعت شاتر یک دجه پایین تر استفاده کرده ایم (به جای) و نشانگر نور به وسط نوار برگشته است.

ادغام تنظیمات دستی و ایزوی اتوماتیک

عملکرد اتوماتیک ایزو به آسانی با حالت دستی نوردهی کار می کند. این بدین معنی است که می توانید درستی ترکیب دیافراگم و سرعت شاتر را تنظیم کنید، اما اجازه دهید تا دوربین ایزو را متناسب با شرایط روشنایی سازگار کنید.

این گزینه را زمانی استفاده کنید که در نور کم عکسبرداری می کنید. در این صورت قادر هستید که دیافراگم را طوری تنظیم کنید که عمق کافی را به شما بدهد به علاوه سرعت شاتری که نتیجه ای بدون لرزش داشته باشد. تا زمانی که ایزوی به میزان کافی بالا بر روی دوربین تان موجود باشد، می توانید با این ترکیب کار کنید بدون آن که میزان تاریکی اهمیت داشته باشد. ایزوی اتوماتیک و نوردهی دستی ترکیب خوبی را نیز برای فیلم برداری می سازند، به این صورت که نوردهی در مدتی که فیلم را ضبط می کنید یکنواخت باقی می ماند.

در ادامه از شما دعوت میکنیم برای مشاهدهی مشخصات دوربین و لنزاز بخش محصولات زومیت استفاده کنید؛ مجموعهی کاملی از دوربین کانن، نیکون، سونی، پاناسونیک و دیگر برندهای معتبر در این بخش برای مقایسه مشخصات و اطلاع از قیمت دوربین در اختیار شما واقع شده است.

منبع:دنیای دوربین دیجیتال

منبع: کجارو

به "تنظیمات دستی دوربین و ارتباط آن با عکاسان دیجیتال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تنظیمات دستی دوربین و ارتباط آن با عکاسان دیجیتال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید