ریسک سرمایه گذاری در کدام بازار کمتر است؟

به گزارش وبلاگ فیسبوکی ها، رفتارهای مداخله گرایانه دولت درباره بازارها و طرح های عجیب مجلس برای کنترل قیمت ها، هرکدام می توانند از ریسک های مهم بازارهای اقتصادی و کالایی محسوب شوند.

ریسک سرمایه گذاری در کدام بازار کمتر است؟

در این شرایط ریسک سرمایه گذاری در کدام بازار کمتر است؟

امید موسوی و برزو حق شناس، در یک گفتگوی اینستاگرامی با ابراهیم علیزاده، سردبیر وبلاگ فیسبوکی ها، به این پرسش پاسخ دادند.

https://tejaratnews.com/wp-content/uploads/2021/11/sarmaiegozari.mp4

حق شناس: سرمایه گذاری امن نداریم

حق شناس، کارشناس بازارهای مالی در ابتدای صحبت های خود در این بخش گفت: اصطلاح سرمایه گذاری امن اشتباه است؛ چرا که سرمایه گذاری با ریسک همراه است و فقط باید ریسک ها را کنترل کرد.

به گفته این کارشناس، تنها سرمایه گذاری امن در ظاهر سپرده گذاری در بانک است اما همین هم کار هم در واقع و با توجه به تورم در ایران، در درازمدت با ضرر همراه است.

بازدهی بازارها، ناشی از افزایش تورم

او اضافه نمود: در ایران رشد مالی وجود ندارد و بازدهی بازارها ناشی از افزایش تورم است. در 50 سال گذشته، نوعی سیاست اشتباه پولی در کشور جریان داشته است که باعث چرخه های تورمی می شود.

این کارشناس بازارهای مالی ادامه داد: اقتصاد ایران نه فراوریمحور و ثروت آفریت که دلال محور است. در نتیجه عمده منابع مالی کشور، صرف دلالی می شود که ارزش اضافه نموده ای در پی ندارد. در چنین شرایطی بازارها بر اثر تورم رشد می نمایند.

ناتوانی دولت ها در عقب انداختن سیکل های تورمی

حق شناس، گفت: در 10 ساله اخیر، چرخه های تورمی نزدیک تر شده است؛ چرا که دولت ها منابع مالی و عایدی ارزی کمتری در اختیار دارند و نمی توانند سیکل های تورمی را عقب بیندازند.

او اضافه نمود: در گذشته دولت ها منابع مالی بیشتری داشتند و چرخه های تورم را با تاخیر روبرو می کردند؛ هر چند بر اثر این سیاست اشتباه پولی، نقدینگی به هر حال افزایش می یافت.

حق شناس، تاکید نمود: اکنون امکان مداخله آنها گرفته در نتیجه سیکل های تورمی به هم نزدیک شده اند.

فروش اوراق همان چاپ پول است

این کارشناس بازارهای مالی در ادامه گفت: دو عامل نرخ سود بانکی و فروش اوراق، در 10 سال گذشته در سیاست پولی کشور مهم شده اند.

حق شناس، اضافه نمود: بانک های مرکزی در جهان از فروش اوراق دو هدف را دنبال می نمایند؛ نخست اینکه هر گاه نقدینگی تورم زا شود آن را از این طریق از اقتصاد خارج و نزد خود ذخیره می نمایند.

او ادامه داد: حالت دوم وقتی است که دولت ها برای پروژه های فراوریی خود احتیاج به تامین مالی دارند و با فروش اوراق، نقدینگی را جمع آوری و آن را صرف این طرح ها می نمایند.

رکود در بازارها به علت سیاست اشتباه فروش اوراق

حق شناس، تاکید نمود: سیاستی که دولت ها در سال های اخیر برای فروش ارواق در نظر گرفته اند مبتنی بر هیچکدام از این دو حالت نبوده است؛ آنها اوراق را فروخته و عایدی ناشی از آن را صرف هزینه های جاری نموده اند.

این کارشناس بازارهای مالی اضافه نمود: این سیاست اشتباه در کنار افزایش نرخ سود بین بانکی، به رکود در بسیاری از بازارهای مالی به ویژه سرمایه دامن زده است.

ریال، ناامن ترین بازار سرمایه گذاری است

حق شناس، شرح داد: با وجودی که بازارهای مالی با رکود روبرو هستند، نقدینگی در حال بزرگ شدن است، در نتیجه تورم به هر حال این رکود را جبران می نماید و ناامین ترین بازار ریال است.

حق شناس، شرح داد: هر چند در یک سال گذشته، کسانی که سپرده گذاری بانکی داشته اند، سود بیشتری را کسب نموده اند اما در بازه کوتاهی شرایط متفاوت و فنر بازارها آزاد می شود.

چرخه تورمی سریع تر از قبل باز می شود

این کارشناس بازارهای مالی پیش بینی کرد: متاسفانه، سیکل تورمی سریع تر از دوره های پیش رخ می دهد و احتمالا نیمه دوم سال جاری یا نیمه اول 1401 شاهد بروز آن هستیم.

او اضافه نمود: چرخه تورم پیشین، حدودا در بازه زمانی سال 92 تا 97 رخ داد و اکنون با فاصله کوتاهی باید منتظر آن باشیم. چرا که پول، هوشمند است و از تجربه های پیشین، تاثیر می پذیرد.

بازار سرمایه بیشترین سود را می برد

حق شناس، گفت: خروج از رکود و افزایش تورم همه بازارها را تحت تاثیر قرار می دهد اما بورس، به عنوان بازاری که بیشترین عقب افتادگی را داشته است، بیشترین سود را نیز می برد.

او تاکید نمود: البته در تحلیل ها نباید شاخص کل و حتی شاخل کل هم وزن را لحاظ کرد؛ چرا که شرایط آن، با آنچه در پرتقوها می گذارد، فرق دارد.

این کارشناس بازارهای مالی گفت: با وجود این، آنالیز تک تک سهم ها نشان می دهد که بازار سهام نسبت به تورم و دیگر بازارها، عقب ماندگی بیشتری دارد.

موسوی: بازار منفی، فرصت خرید است

موسوی، دیگر کارشناس حاضر در لایو نیز گفت: بازار منفی، می تواند فرصتی برای خرید باشد و سود و بازدهی آینده آن احتمالا بیشتر است.

او اضافه نمود: سرمایه گذاران به جایی که تمرکز خود را بر قیمت دارایی بگذارند، بهتر است به نعداد دارایی فکر نمایند. آنها می توانند در بازار منفی، به تعداد دارایی های خود اضافه نمایند.

موسوی ادامه داد: به این روش، استراتژی لشگر گفته می شود؛ در واقع افراد از فرصت کاهش ارزش دارایی استفاده می نمایند و سربازان خود را در پرتفو افزایش می دهند.

چینش یک پرتفو مناسب

موسوی، گفت: همه شاخص های اقتصاد کلان از جمله بدهی و عایدی دولت، رشد مالی و فراوری ناخالص داخلی، نشان می دهند که تورم در راه است.

این کارشناس بازارهای مالی اضافه نمود: بر این اساس سبد پرتفو مناسب می تواند ترکیبی از حدود پنج درصد کریپتو، 25 درصد طلا، 20 درصد صندوق با عایدی ثابت و 50 درصد سهام باشد.

حق شناس: حدود 60 درصد پرتفو سهام باشد

حق شناس، کارشناس بازارهای مالی نیز در خصوص پرتفو مناسب گفت: بازار کریپتو به خصوص برای ایرانی ها ریسک زیادی دارد اما من حدود 10 درصد پرتفو را به آنها اختصاص می دهم.

او اضافه نمود: 20 تا 25 درصد پرتفو نیز می تواند طلا باشد. من پنج درصد را به دلار اختصاص می دهم. مابقی پرتفو می تواند سهم های مناسب بازار سرمایه باشد.

مطالعه متن کامل گزارش کدام بازار برای سرمایه گذاری امن است؟ پیشنهاد می شود.

آخرین خبرها از بازارهای مختلف را در صفحه بازار وبلاگ فیسبوکی ها بخوانید.

منبع: تجارت نیوز

به "ریسک سرمایه گذاری در کدام بازار کمتر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ریسک سرمایه گذاری در کدام بازار کمتر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید