آشنایی با خواص و مضرات کاساوا

به گزارش وبلاگ فیسبوکی ها، مانیوک که به نام کاساوا هم شناخته می گردد یکی از انواع سبزیجات ریشه ای بومی آمریکای جنوبی است و به عنوان یکی از مقاوم ترین محصولات زراعی به خشکی شناخته می گردد.مانیوک حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین C، آهن، فسفر و کلسیم است و برای سلامتی بدن و پوست و مو مفید می باشد.

آشنایی با خواص و مضرات کاساوا

کاساوا

همواره می توانید یک ماده مفید برای مراقبت از پوست، مو و زیبایی خود بیابید. کاساوا یکی از این مواد مفید می باشد که خواص و فواید آن واقعاً شگفت انگیز است. کاساوا جزو سبزیجات ریشه ای و گرمسیری است که می تواند با سیب زمینی، هویج، تربچه و دیگر ریشه های امثال این مورد استفاده قرار گیرد.

آرد آن نیز به عنوان نوعی نشاسته مورد احتیاج در آشپزی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. آرد کاساوا را به راحتی می توان از فروشگاه های مواد غذایی و عطاری ها تهیه کرد، اما تهیه میوه تازه یا همان ریشه کاواسا کمی مشکل است. زیرا کاساوا بسیار سریع فاسد و پوسیده می گردد.

از برگ های این گیاه نیز در بسیاری از غذاها استفاده می گردد. البته در مقایسه با دیگر سبزیجات سبز ارزش غذایی کمتری دارد، اما پروتئین موجود در برگ های کاساوا از ریشه آن بیشتر است.

کاساوا به محیط مناسبی احتیاج دارد تا به خوبی رشد کند، اما در خاک هایی با کمترین مواد مغذی نیز تا سال ها می تواند زنده بماند. این گیاه دو نوع تلخ و شیرین دارد. نوع تلخ این گیاه دارای درصد بالایی سیانور بوده که باید قبل از پخت آن را خوب شسته و به صورت بسیار ریز، خرد کرد. با این روش مواد سمی آن از بین می رود. به علاوه می توان آن را آسیاب نموده و از آرد آن در غذاها استفاده کرد.

نوع شیرین کاساوا برخلاف نوع تلخ از سیانور کمتری برخوردار است. و می توان آن را مانند تمام سبزیجات دیگر مصرف کرد.1

چگونه می توان مانیوک را برای مصرف ایمن تر کرد؟

پوست آن را بگیرید
پوست ریشه مانیوک حاوی ترکیبات فراوری نماینده سیانید است.
آن را بخیسانید
خیساندن کاساو به مدت 48 تا 60 ساعت قبل از پختن ممکن است باعث کاهش میزان مواد شیمیایی مضر موجود در آن گردد.
آن را بپزید
از آنجا که مواد شیمیایی مضر بیشتر در مانیوک خام یافت می شوند، طبخ آن باعث کاهش این مواد می گردد.
آن را با پروتئین بخورید
مصرف مانیوک در کنار منابع پروتئینی به کاهش سیانید سمی موجود در آن یاری می نماید.1

طریقه مصرف مانیوکریشه مانیوک را مانند سیب زمینی برای تهیه انواع غذا استفاده می نمایند؛ مانیوک را می توان مانند سیب زمینی سرخ نموده، املت، سوپ و خورش مصرف کرد.

مانیوک را برای تهیه آرد به کار می برند؛ آرد مانیوک برای تهیه انواع نان و کراکر استفاده می گردد.

مانیوک را به شکل تاپیوکا (نشاسته ای است که به وسیله شستشوی ریشه مانیوک استخراج می گردد) استفاده می نمایند؛ تاپیوکا معمولا در تهیه پودینگ ها، پای ها و سوپ ها استفاده می گردد.

برگ های مانیوک پخته شده را برای تهیه انواع غذا استفاده می نمایند.2

فواید دارویی و درمانی مانیوک برای بدن

1. منبع غذایی نشاسته
مانیوک حاوی مقادیر بالای نشاسته مقاوم است که باکتری های مفید روده را تغذیه می نماید و علاوه بر سلامت دستگاه گوارش با کاهش التهاب در بدن خطر ابتلا به چاقی و دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.
2. لاغری و کاهش وزن
مقادیر بالای فیبر موجود در مانیوک با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می گردد.
3. سردرد
در طب سنتی از مانیوک برای درمان سردرد استفاده می گردد؛ 60 گرم ریشه یا برگ مانیوک را برای چند ساعت در آب خیس می نمایند سپس در مخلوط کن ریخته و روزی دوبار می نوشند.
4. سرطان
مقادیر بالای ویتامین B17 موجود در برگ های مانیوک برای پیشگیری و درمان سرطان مفید می باشد.
5. سلامت چشم ها
مانیوک سرشار از ویتامین A است که باعث بهبود سلامت چشم شده و خطر ابتلا به نابینایی و احتمال ضعیف شدن چشم ها را کاهش می دهد.
6. بیماری های روماتیسمی
برگ های مانیوک سرشار از منیزیم هستند که احتمال ابتلا به بیماری های روماتیسمی را کاهش می دهد. بیماری های روماتیسمی به بیماری های مربوط به عضلات و مفاصل گفته می گردد که پوکی استخوان، آرتروز و لوپوس نمونه هایی از این بیماری هستند.
7. تقویت سیستم ایمنی بدن
فولات و ویتامین C موجود در مانیوک به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری نموده و خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهند.

بعلاوه دمنوش برگ های مانیوک برای درمان تب بالا مفید می باشد.

8. افزایش انرژی بدن
مقادیر بالای کربوهیدرات های موجود در مانیوک به افزایش انرژی بدن یاری می نمایند.
9. بهبود عملکرد مغز
بعضی از متخصصان معتقدند که آرد مانیوک به بهبود عملکرد مغز یاری نموده و برای درمان استرس و اضطراب مفید می باشد.
10. تقویت عضلات
مقادیر بالای پروتئین موجود در مانیوک برای تقویت ماهیچه ها و عضلات بدن مفید می باشد.
11. فشار خون
مقادیر بالای فیبر موجود در مانیوک به کاهش فشار خون بالا یاری نموده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.2

خواص کاساوا برای پوست

کاساوا فواید حیرت آوری برای پوست دارد. در ادامه خواص کاساوا برای پوست را آنالیز می کنیم.
1 . پوست را نرم و روشن می نماید
می توانید از پوست گیاه کاساوا به عنوان لایه بردار بهره ببرید. می توانید با پوست آن یک خمیر تازه درست کنید و آن را به عنوان اسکراب به کار ببرید . صورتتان را برای چند دقیقه خوب با خمیر کاساوا اسکراب کنید. سپس صورت خود را با آب سرد بشویید. سه بار در هفته از این اسکراب بهره ببرید تا برترین نتایج را بگیرید.
2. یک ماسک صورت عالی است
گیاه کاساوا به عنوان ماسک صورت هم عمل می نماید. قبل از اینکه ماسک صورت کاساوا را آماده کنید، حتما صورت خود را با آب گرم بشویید. این کار به باز کردن منافذ پوست یاری می نماید. ماسک کاساوا به راحتی جذب پوست می گردد و بافت صورت را بهبود می بخشد.

بعد از اینکه صورت خود را شستید، صبر کنید تا صورتتان به طور کامل خشک گردد. حالا صورتتان را با آب خنک بشویید تا منافذ پوستتان دوباره بسته شوند. با انگشتان دست خود به آرامی به صورتتان ضربه بزنید تا خشک گردد. از ماسک صورت کاساوا سه بار در هفته بهره ببرید تا جای زخم های موجود روی صورتتان از بین بفرایند. این ماسک از بروز زخم های تازه پیشگیری می نماید و به پوست درخشندگی غیرقابل توصیفی می دهد.

3. پوست را هیدراته می نماید
آبرسانی پوست یکی دیگر از خواص گیاه کاساوا به شمار می رود. این گیاه پوست را نرم و هیدراته می نماید. برای آبرسانی پوست خود، با کاساوا یک ماسک صورت تهیه کنید. برای درست کردن این ماسک ریشه گیاه کاساوا را با میزانی عسل یا روغن زیتون مخلوط کنید. بعلاوه می توانید به ماسک چند قطره آب لیموترش تازه اضافه کنید. ماسک را روی صورتتان بگذارید و اجازه دهید به مدت 15 تا 20 دقیقه بماند. سپس صورت خود را بشویید.
4. جای زخم را رفع می نماید
اگر روی صورتتان جای زخم دارید، نشاسته کاساوا را با میزانی آب ترکیب کنید و آن را روی صورت خود بمالید. اگر این ماسک را دو بار در روز به آرامی روی نواحی مدنظر بمالید، زخم ها و اسکارهای صورتتان از بین می فرایند.3

خواص کاساوا برای مو

یاری به رشد سریع موها، کاهش ریزش مو و تغذیه موها
اگر از ریزش و یا کندی رشد موهایتان خسته شده اید، حتما از کاساوا بهره ببرید. کاساوا گیاهی است که مواد مغذی زیادی را در خود ذخیره نموده و استفاده از آن باعث تغذیه موها خواهد شد. با ریشه، برگ ها و آرد این گیاه خمیری تهیه نموده و آن را یک ساعت روی موها زده و سپس بشویید. این کار را دوبار در هفته انجام داده تا تغییرات محسوس آن را مشاهده کنید.

ساقه ها و ریشه های گیاه کاساوا حاوی کالری، پروتئین، چربی، کربوهیدرات، آهن، ویتامین B و C و بعلاوه نشاسته می باشد. برگ های آن نیز حاوی کلسیم، آهن، چربی و پروتئین هستند. پس داشتن فواید و خواص بسیار زیاد آن برای سلامتی بدن و فکر اصلاً جای تعجب نیست.1

عوارض جانبی کاساوا

با وجود اینکه گیاه کاساوا فواید زیادی برای پوست، مو، جسم و فکر دارد، اما می تواند یک سری عوارض جانبی هم داشته باشد. در ادامه به تعدادی از عوارض جانبی گیاه کاساوا اشاره نموده ایم.

کاساوا حاوی نوعی سم به نام لینامارین است. زمانی که کاساوا را به صورت خام مصرف کنید، دستگاه گوارشتان این سم را به سیانور تبدیل می نماید که کشنده است. همان طور که در بالا اشاره کردیم، حتما این گیاه را قبل از مصرف خوب بشویید و به میزان کافی بپزید.

ریشه کاساوا به سرعت فاسد می گردد که این موضوع منجر به کاهش ارزش غذایی آن، بعلاوه عفونت های قارچی و باکتریایی می گردد.

مواد سمی موجود در کاساوا روی عملکرد کبد و کلیه ها اثر منفی می گذارند.

اجازه ندهید عوارض جانبی کاساوا شما را بترساند. اگر پوست کاساوا را بگیرید و آن را خوب بشویید و بپزید، خطری سلامتی شما را تهدید نخواهد کرد. شستن و پختن کاساوا تمام سموم آن را از بین می برد و آن را قابل خوردن می نماید.3

پینوشتها

1.www.cocamag.net

2.www.fantricks.com

3.www.digikala.com

منبع: راسخون

به "آشنایی با خواص و مضرات کاساوا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص و مضرات کاساوا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید