طرز تهیه خورش دال عدس با ظاهری مجذوب کننده و اشتهابرانگیز

به گزارش وبلاگ فیسبوکی ها، اگر در پی یک شام ساده یا یک ناهار نسبتا سبک هستید، طرز تهیه خورش دال عدس را دریابید. اصالت این غذا، متعلق به جنوب ایران است و آبادانی ها این غذا را با چاشنی فلفل قرمز و تمر هندی درست می نمایند. البته اگر این چاشنی ها را نمی پسندید، می توانید اندازه آن ها را در دستور پخت خورش دال عدس کمتر کنید. به هر حال، در این مطلب از خبرنگاران ، به سراغ رسپی این غذای خوشمزه با گوشت و بدون گوشت رفته ایم و از شما دعوت می کنیم که در ادامه، جدول مشخصات غذایی این غذای خوشمزه را ببینید:

طرز تهیه خورش دال عدس با ظاهری مجذوب کننده و اشتهابرانگیز

خورش دال عدس

تعداد نفرات6 نفر
زمان آماده سازی15 دقیقه
زمان پخت غذاحدود 1 ساعت
میزان سختیمیانه

طرز تهیه خورش دال عدس

خورش دال عدس، ظاهری شبیه به عدسی دارد، اما نباید فراموش کنید که در طرز تهیه خورش دال عدس مجلسی نباید دال عدس بیش از میزان پخته گردد. زیرا این کار، باعث کنده شدن پوست دال عدس و له شدن آن می گردد و ظاهر خوبی به خورشت نمی دهد. به علاوه، دقت کنید که دال عدس جزو غذاهایی است که زود ته گرفته و می سوزد. بنابراین در حین پخت، حواستان به خورشت باشد و آن را مدام هم بزنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل درست کردن خورش دال عدس به سبک جنوبی ها را با هم می خوانیم:

مواد لازم برای تهیه خورش دال عدس جنوبی

برای تهیه این خورشت تند و تیز جنوبی، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
دال عدس2 لیوان
گوشت چرخ نموده200 گرم
پیاز درشت1 عدد
سیر5 حبه
سیب زمینی میانه2 عدد
رب گوجه فرنگی2.5 قاشق غذاخوری
تمر هندینصف لیوان
نمک، زردچوبه و فلفل قرمزبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

مراحل تهیه خورش دال عدس آبادانی

طرز تهیه دال عدس آبادانی شامل مراحل زیر است:

  • مرحله اول: پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. نیمی از پیازها را کنار بگذارید و نیمی دیگر را در تابه ای مناسب با میزانی روغن تفت دهید تا سبک شوند.
  • مرحله دوم: در ادامه، گوشت چرخ نموده را به پیازها اضافه نموده و هر دو ماده را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت عوض گردد.
  • مرحله سوم: حالا در گوشت و پیاز، میزانی نمک، فلفل و زردچوبه بریزید و به تفت دادن ادامه دهید تا مزه ها به خورد هم بروند.
  • مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه خورش دال عدس ، 1 قاشق رب گوجه را داخل مخلوط گوشت بریزید و باز هم تفت دهید تا حالت خامی رب از بین برود و رنگ باز کند. تا اینجای کار، مخلوط گوشت آماده است، آن را کنار بگذارید و به سراغ ادامه کار بروید:
  • مرحله پنجم: دال عدس پاک شده را خوب با آب بشویید تا آب روی عدس ها کاملا شفاف گردد. حالا عدس ها را آبکش نموده و آن ها را همراه با سیب زمینی خرد شده داخل قابلمه ای مناسب بریزید.
  • مرحله ششم: 2 تا 3 لیوان آب به قابلمه حاوی عدس و سیب زمینی اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند.
  • مرحله هفتم: تمر هندی را با میزانی آب جوش بخیسانید سپس آن را از صافی عبور دهید تا تفاله ها و هسته­ ها جدا شوند.

نکته: در صورت تمایل می توانید 1 قاشق غذاخوری آرد هم داخل شیره صاف شده تمر هندی بریزید تا قوام بیشتری داشته باشد.

  • مرحله هشتم: حالا به جامانده پیازهای نگینی شده را در تابه ای دیگر، در میزانی روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شوند. سپس، سیرها را هم پوست کنده، له کنید و در تابه حاوی پیاز بریزید تا عطر آن ها بلند گردد.
  • مرحله نهم: در ادامه کار، نمک، فلفل و زردچوبه را هم داخل مخلوط سیر و پیاز بریزید و به جامانده رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید.
  • مرحله دهم: پس از چند دقیقه، شیره تمر هندی و گوشت تفت خورده را هم داخل تابه بریزید و کمی از مواد خورش بچشید تا نمک و ادویه های آن میزان باشد.
  • مرحله یازدهم: اجازه دهید تا خورشت، روی حرارت ملایم بماند تا به غلظت مناسب برسد و نسبتا کم آب گردد.

خورش دال عدس خوشمزه شما آماده است. آن را در ظرفی مناسب بریزید و در کنار آن میزانی لیموترش قرار دهید. این خورشت خوشمزه آبادانی، هم با برنج و هم با نان، قابل سرو است. شما بعلاوه می­توانید با استفاده از این مواد و برنج پخته شده، غذایی شبیه به استانبولی یا عدس پلو تهیه کنید. بنابراین طرز تهیه دال عدس با برنج مشابه دستور بالاست و به صورت ترکیبی از برنج با مخلوطی از سس گوشت و دال عدس خواهد بود.

طرز تهیه خورش دال عدس آبادانی بدون گوشت

این رسپی هم دقیقا مشابه دستور قبل است و تنها تفاوت این است که باید گوشت چرخ نموده را از مواد اولیه حذف کنید. طرز تهیه دال عدس ساده و خوشمزه به این ترتیب، زمان کوتاه تری می طلبد و می توانید به عنوان یک غذای گیاهی روی آن حساب کنید. این غذا، سرشار از فیبر و کاملا سیر کننده است و می تواند گزینه ای مناسب برای کاهش وزن باشد.

طعم خورش دال عدس چشیدنی است…

روش تهیه خورش دال عدس را به شما شرح دادیم و روش های تهیه آن را به شما گفتیم. پیشنهاد می کنیم این خورش خوشمزه را تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر به طعم تند و تیز غذاهای جنوبی علاقمندید و دوست دارید علاوه بر خوراکی های ساده ای مثل خورش دال عدس، تنوع بیشتری به سفره غذای خود بدهید، حتما سری به وبلاگ فیسبوکی ها بزنید. سفارش آنلاین غذا از وبلاگ فیسبوکی ها به شما امکان می دهد که انواع خورشت ها و سالادهای خوشمزه ایرانی را در کوتاه ترین زمان ممکن درب منزل خود تحویل بگیرید و در وقت و انرژی خود صرفه جویی کنید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه خورش دال عدس با ظاهری مجذوب کننده و اشتهابرانگیز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش دال عدس با ظاهری مجذوب کننده و اشتهابرانگیز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید