طرز تهیه آش شوید باقلا، آش خوشمزه و مقوی
به گزارش وبلاگ فیسبوکی ها، خبرنگارانـ آش یکی از غذا های محبوب و سنتی ایرانی است. آش ها انواع متنوعی دارند که در نقاط مختلف کشور با روش های متفاوتی تهیه می شوند. آش غذایی پرطرفدار است که به خاطر داشتن مواد مغذی یک وعده غذایی کامل محسوب می گردد. آش شوید باقلا یکی از انواع آش های متنوع ایرانی است که به علت داشتن کشک سرشار کلسیم است.
این آش با ترکیب شوید، باقلا و کشک تجربه طعم جدیدی از آش را برای شما به همراه خواهد داشت. در ادامه این مطلب طرز تهیه آش شوید باقلا همراه با نکات و فوت و فن های پخت این غذا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه آش شوید باقلا
باقلا سبز: 1 لیوان
پیاز عظیم: 1 عدد
سیر: یک بوته میانه
شوید تازه: نیم کیلو
برنج نیم دانه: 2 لیوان
قرص استاک گوشت: 2 عدد
آب: 5 لیوان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه لازم
کشک: نیم کیلو
نعنا داغ و پیاز داغ برای تزیین: به اندازه لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به قرص استاک
استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان ها به همراه سبزیجات ساقه ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می شوند. استاک در انواع سوپ ها، انواع سس ها، خورشت ها و البته بسیاری از غذا های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذا ها دارد. می توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت ها بخرید. به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ پس در صورتی که از آن استفاده می کنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر احتیاج بود، نمک اضافه کنید.
نکات مربوط به کشک
کشک کالری بالایی دارد. اگر اضافه وزن دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. از طرف دیگر کشک ها درصدی نمک دارند؛ بنابراین در غذا هایی که از کشک استفاده می کنید، حتماً نمک را بعد از اضافه کردن کشک و چشیدن غذا اضافه کنید. به این نکته توجه داشته باشید که کشک خیلی زود فاسد می گردد و مسمومیت ناشی از آن هم بسیار شدید است.
حتماً از کشک های بسته بندی شده و پاستوریزه بهره ببرید. البته کشک های محلی بسیار خوشمزه تر هستند. اگر می خواهید از کشک محلی بهره ببرید، حتماً از جای مطمئن تهیه کنید. کشک با اینکه بسیار مغذی است؛ اما نفاخ و دیرهضم است. اگر جزء افرادی هستید که مسائل گوارشی دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. استفاده از نعناع خشک به همراه کشک به هضم آن یاری می نماید.
نکات مربوط به پیازداغ
پیاز داغی که برای تزیین روی ظرف آش می ریزید، بهتر است کاملاً ریز و خشک باشد. پس وقتی پیاز را خرد کردید، آن را در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. سپس آن را روی توری قرار بدهید تا روغن اضافی اش کاملاً گرفته گردد، طوری که حالت پودری داشته باشد.
طرز تهیه آش شوید باقلا
برای تهیه این آش ابتدا برنج را از دو ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید، سپس یک قابلمه مناسب بردارید و پیاز خرد شده را داخل آن بریزید. کمی روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و بگذارید کمی تفت بخورد. سپس شوید خرد شده را به پیاز اضافه کنید و باز هم تفت بدهید. بعد از اینکه شوید با پیاز و ادویه تفت خورد، برنج و آب را اضافه کنید و قرص استاک را توی قابلمه بیاندازید. در قابلمه را بگذارید و شعله اجاق گاز را کم کنید تا برنج کم کم بپزد.
در این فاصله چند بار آش را هم بزنید. بعد از اینکه برنج پخت، باقلا سبز، سیر رنده شده و کشک را به آش اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس در قابلمه را به صورت نیمه بسته بگذارید و حدود 1 ساعت زمان بدهید تا آش با شعله کم جا بیافتد و به غلظت برسد. در این فاصله حتما آش را هم بزنید تا ته نگیرد. آش آماده شده را در ظرف سرو مورد نظر بکشید و روی آن را با پیازداغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید. نوش جان.
نکته
1 ـ قرص استاک و کشک دارای نمک زیادی هستند؛ بنابراین در اضافه کردن نمک به این آش احتیاط کنید.
2 ـ برای تهیه این آش اگر شوید تازه در منزل نداشتید، می توانید 1 لیوان شوید خشک را جایگزین کنید.
3 ـ اگر از باقلای خشک استفاده می کنید، حتما از شب قبل آن را با آب گرم خیس کنید.
4ـ در صورت تمایل می توانید کمی زعفران آب نموده به این آش اضافه کنید.
منبع: فرارو